Frigomundo

Al de producten die bij Zandbergen binnenkomen en bij The New Plant worden geproduceerd, moeten onder de juiste condities worden bewaard. En dat doen we bij Frigomundo!

Bekijk alle vacatures

Frigomundo is een zelfstandig opererend vrieshuis, wat betekent dat er niet alleen goederen voor Zandbergen en The New Plant worden opgeslagen, maar ook voor derden. Vanwege onze gunstige geografische ligging ten opzichte van de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol Amsterdam én de directe ligging aan verschillende snelwegen, zijn wij eenvoudig en snel te bereiken voor onze klanten.Frigomundo heeft een grote opslagcapaciteit voor het opslaan van diepgevroren goederen en kan daarnaast ook gekoelde- en droogopslag verzorgen. Bij Frigomundo worden complete pallets in- en uitgeslagen, maar ook losse dozen gepalletiseerd. Daarnaast bieden wij diverse toegevoegde diensten aan zoals foliën, verpakken, kantelen op een andere pallet, labellen en omstapelen naar de wensen en behoeften van de klant. Op de logistieke afdelingen van Frigomundo heb je dus een veelzijdige baan!

Het diepvriesmagazijn biedt ruimte aan 30.000 pallets. Deze zijn opgedeeld in drie semiautomatische cellen, uitgerust met geautomatiseerde verrijdbare stellingen, die worden bediend door een AGV-combitruck. Het besturingssysteem stemt de bewegingen van de verrijdbare stellingen en de combitruck nauwkeurig op elkaar af. Een shuttle verzorgt de aan- en afvoer van de pallets. Tevens is er een ruimte met 1.300 palletplaatsen waarvan de temperatuur naar wens kan worden ingesteld. Door het gebruik van deze geautomatiseerde systemen is Frigomundo in staat uiterst secuur en efficiënt te werken en zijn de goederen te allen tijde te traceren.

Frigomundo beschikt over een moderne energie efficiënte cascade koel/vriesinstallatie op basis van ammoniak en CO2. De restwarmte wordt gebruikt voor de vloerverwarming van de vriescellen. Middels dubbele deursystemen en isolatiesluizen wordt het wegvloeien van koude lucht uit de koel- en vriesruimten tot een absoluut minimum beperkt. In mei 2017 realiseerde Frigomundo een omvangrijk duurzaam energie project. Het vrieshuis beschikt nu over het grootste vrieshuis zonnepanelen systeem in Nederland!

Wil jij ook werken in de wereld van Frigomundo? Laat dan snel wat van je horen, we maken graag kennis met je.

Logo Logo Logo