Zandbergen WFM

Zandbergen World’s Finest Meat is ontstaan vanuit een kleine slagerij aan de Morsweg in Leiden. De jongste van de 13 kinderen van het gezin, Ton, werkte vanaf zijn 14e jaar in de slagerij van zijn vader en in 1970, toen hij 21 was, nam hij de winkel over. Eerst verbouwde hij de slagerij en wat later ging hij in de nabije omgeving op zoek naar grotere klanten en beleverde vervolgens diverse ziekenhuizen en restaurants. Al snel groeide de slagerij op de Morsweg uit zijn jasje en samen met broer Cor opende hij meerdere slagerijen.

Bekijk alle vacatures

Worlds Finest Meats

In de jaren erna gingen Ton en Cor zich richten op de import van vlees vanuit buiten Europa. De slagerijen werden verkocht en zij specialiseerden zich in de import. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste vleesimporteurs van Europa. De vleesactiviteiten worden vrijwel allemaal verricht vanuit ‘Zandbergen World’s Finest Meat’ aan de Industrieweg 66 in Zoeterwoude. Inmiddels is ook de volgende generatie actief in het familiebedrijf.

Wat doen we precies? Zandbergen koopt gekoeld en bevroren vlees in uit de Verenigde Staten, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Paraguay, Chili, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Uit deze landen importeren we rund-, lams- en varkensvlees en gevogelte dat we leveren aan klanten in de gehele Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast bieden we sinds 2018 alternatieve eiwitoplossingen zoals de producten van Beyond Meat en Good Catch.

Binnen elk van deze productgroepen hebben wij een breed assortiment dat aansluit op de behoeften van een grote verscheidenheid aan klanten. Naast de producten die we importeren, produceren wij ook geportioneerde steaks en hamburgers en een breed assortiment aan voorgesneden producten.

Wie behoren tot onze klanten? Je moet denken aan onder andere multinationals als Unilever, cash & carry-bedrijven als de Makro en Sligro, supermarkten als Albert Heijn en Picnic, horecatoeleveranciers, vleesverwerkende bedrijven en maaltijdfabrikanten.

Maar voordat vlees vanaf een boerderij bij onze klanten terecht komt, moet er nog wel heel wat gebeuren. De meeste goederen komen per zeevracht naar de Rotterdamse haven. Na uitgebreide controles van de douane en NVWA krijgen wij bericht als we de container(s) kunnen ophalen. Bij aankomst in Zoeterwoude vinden er uiteraard opnieuw allerlei kwaliteitscontroles plaats door onze eigen kwaliteitsdienst, waarna wij de container lossen en de goederen op locatie zetten in onze koel- en vriesruimten.

Klanten van Zandbergen kunnen bij ons allerlei verschillende producten bestellen, zolang de order bij elkaar minimaal een pallet is. Dit betekent dat orderpicking een belangrijk onderdeel van het werk van onze logistiek medewerkers is. We werken heel servicegericht waardoor we aan de meeste klantspecifieke eisen kunnen voldoen. Wil de klant geen kartonnen dozen ontvangen? Dan pakken we het om in kratten. Wil de klant op ieder afzonderlijk vleesdeel een eigen label? Ook dat is geen probleem!

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over wat we allemaal doen en hoe een dag er bij ons uit ziet. We hopen in ieder geval dat we je interesse hebben gewekt en zien je sollicitatie graag tegemoet!

Logo Logo Logo