The New Plant

Een familiebedrijf is geen familiebedrijf als het niet nadenkt over de generaties die nog komen. Dat was dan ook een van de redenen waarom wij al in een vroeg stadium de kansen en mogelijkheden onderzochten op het gebied van plantaardige vleesproducten. In 2018 begon ons partnership met Beyond Meat met de distributie van hun producten, maar snel daarna, in 2020, breidden we onze samenwerking uit en openden we een nieuwe productielocatie voor de producten van Beyond Meat, The New Plant genaamd.

Bekijk alle vacatures

Beyond Meat® is opgericht in 2009 door Ethan Brown met als missie om vlees rechtstreeks van planten te maken. In mei 2016 kwam de eerste plantaardige hamburger, de Beyond Burger® in de vleesschappen van Amerikaanse supermarkten te liggen. En in april 2019 introduceerden wij de Beyond Burger ook in de Nederlandse supermarkten!

De Beyond Burger wordt volledig gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen GMO’s, soja, gluten of kunstmatige geproduceerde ingrediënten. Toch krijg je wanneer je de plantaardige burger bakt hetzelfde gevoel als bij een traditionele hamburger. Hij is stevig en sappig. Precies zoals je gewend bent als je een hamburger eet. Naast de Beyond Burger  zijn er meer producten ontwikkeld, zoals Beyond worstjes, Beyond gehakt en Beyond gehaktballetjes. Inmiddels is Beyond Meat uitgegroeid tot een bekend merk voor vleesalternatieven. En die worden sinds 2020 dus in Nederland gemaakt, bij The New Plant in Zoeterwoude. Op het moment zijn de Beyond Meat producten beschikbaar in meer dan 94.000 retail and foodservice outlets in 75 landen wereldwijd. Bij The New Plant produceren we alle producten voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en een deel van Afrika.

Beyond Meat haalt eiwitten, vetten, mineralen, kleur- en smaakstoffen en koolhydraten uit plantaardige bronnen zoals erwten, bonen, aardappelen en bruine rijst. In onze hypermoderne productielocatie worden deze ingrediënten gebruikt om er de lekkerste plantaardige vleesproducten van te maken.

Van een nieuw bedrijf kun je verwachten dat alles gebeurt met de meest moderne machines en apparatuur. Ben je nieuwsgierig geworden hoe dit proces in zijn werk gaat? We vertellen je er graag meer over tijdens een sollicitatiegesprek. Kijk bij onze vacatures of er iets voor je bij zit en reageer direct!

Logo Logo Logo